În perioada 19.11 - 24.11.2018 magazinul de telecomenzi este închis. Toate comenzile plasate în acest interval vor fi confirmate și expediate începând cu data de 26.11.2018. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Politica de confidentialitate si cookie-uri

Politica de COOKIE-uri şi Politica de CONFIDENŢIALITATE


SC Profesional IT Business Solutions SRL, persoană juridică română, cu sediul social în Bucureşti, Str. Maşina de Pâine nr. 20, Sector 2 şi punct de lucru în Bucureşti, Str. Chiristigiilor nr. 36A, Sector 2, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/1143/2013, cod unic de înregistrare/cod TVA RO 31166870, operatorul magazinului online www.telecomenzitv-led.ro, descriem în cele ce urmează modul în care prelucrăm și protejăm datele cu caracter personal.


1. POLITICA DE COOKIE

Despre Cookie-uri

Site-ul www.telecomenzitv-led.ro utilizează cookie-uri. În rândurile de mai jos se regăsesc câteva informaţii care au scopul de a explica pe scurt detalii importante despre plasare, utilizarea şi administrarea cookie-urilor pe site-ul www.telecomenzitv-led.ro. 


Ce este un Cookie?

Un "Internet Cookie" (termen cunoscut şi că "browser cookie" sau "HTTP cookie" sau pur şi simplu"cookie") este un fişier de mici dimensiuni, format din litere şi numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul. 

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) şi este complet "pasiv" (nu conţine programe software, viruşi sau spyware şi nu poate accesa informaţiile de pe hard-disk-ul utilizatorului). 

Un cookie este format din 2 părţi: numele şi conţinutul său valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenţa a unui cookie este determinată; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv. 

 

Pe site-ul www.telecomenzitv-led.ro se folosesc următoarele tipuri de cookie-uri: 


Cookie-uri strict necesare

Aceste cookie-uri sunt esenţiale pentru a vă afişa site-ul nostru în condiţii optime, cu toate funcţionalităţile active. Aceste cookie-uri sunt folosite şi pentru partea de înregistrare, logare şi comandarea de produse pe site-ul nostru. 

 

Cookie-uri folosite de alte soft-uri

Pe site-ul nostru pot fi reţinute cookie-uri aparţinând unor soft-uri pe care le folosim. De exemplu pentru a măsura traficul pe site-ul nostru, folosim Google Analytics care poate păstra cookie-uri

 

Cum pot opri cookie-urile?

Utilizatorii îşi pot configura browserul să respingă fişierele cookie. Dezactivarea şi refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite secţiuni / pagini impracticabile sau dificil de vizitat şi folosit. 


Browserele utilizate la accesarea internetului au integrate facilităţi de setare a nivelului de securitate a informaţiilor, oferind inclusiv posibilitatea de acceptare a cookie-urilor. Pentru a utiliza facilităţile de setare a nivelului de acceptare a cookie-urilor, în cele mai multe cazuri este necesară accesarea secţiunii “opţiuni” din browser şi a categoriei  “Setări”. Dezactivarea opţiunii de a accepta cookie-uri poate avea ca implicaţii imposibilitatea accesării unora dintre cele mai importante site-uri. De aceea, este important să acceptaţi doar cookie-urile de la site-urile pe care le consideraţi de încredere. În orice moment aveţi posibilitatea de a şterge cookie-urile utilizând opţiunea “Privacy” din categoria Settings.

Opţiuni pentru împiedicarea monitorizării activității online a utilizatorului sunt implementate astăzi în diverse forme; unul dintre cele mai răspândite este mecanismul “Do Not Track” utilizat de cele mai multe browsere de internet şi motoare de căutare. Scopul mecanismului „Do Not Track” este „de a oferi utilizatorului posibilitatea de a-și exprima opțiunile personale cu privire la monitorizarea activităților desfășurate online și de a comunica aceste opțiuni fiecărui server sau aplicație web cu care interacționează, permițând astfel fiecărui serviciu accesat fie să-și ajusteze practicile în funcție de opțiunile utilizatorului, fie să ajungă la un acord separat cu utilizatorul, care să fie convenabil ambelor părți. De menționat este faptul că nu toate funcționalitățile “Do Not Track” blochează cookie-urile.


Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

Setări cookie în Internet Explorer 

Setări cookie în Firefox 

Setări cookie în Chrome

Setări cookie în Safari

Setări cookie în Edge

Setări cookie în Opera


 TIPURI DE COOKIE-uri folosite pe site-ul nostru:

 

PHPSESSID 

Acest cookie este utilizat pentru a stoca detaliile de login ale utilizatorului (nume utilizator asociat cu parola). Aceste informaţii sunt necesare pentru a permite unui utilizator să rămână pe site fără a fi nevoie să-şi prezinte numele de utilizator şi parola pentru fiecare pagină vizitată. Fără acest cookie, un utilizator nu poate accesa zone ale site-ului care necesită un acces autentificat. De asemenea, acest cookie mai are şi scopul de a facilita un coş de cumpărături, chiar dacă nu aţi fost încă logat pe site sau aţi creat un cont. Dacă alegeţi opţiunea de conectare "Păstrează sesiune" acest cookie este persistent, altfel este un cookie de sesiune care este setat să expire la momentul părăsirii sesiunii. 

 

_ga 

 

Acest cookie este utilizat pentru a distinge utilizatorii unici prin atribuirea unui număr generat aleatoriu ca un identificator de client. Acesta este inclus în fiecare pagină din site şi este folosit pentru a calcula vizitatorii, sesiunea şi datele de campanie pentru rapoartele site-ului de analiza. În mod implicit este setat să expire după 2 ani. 

 

_gât 

 

Acest cookie este asociat cu Google Analytics Universal şi este folosit pentru acceleraţie rata de cerere - limitează colectarea de date pe site-urile cu trafic intens. Expira după 10 minute. Scopul principal al acestui cookie este de performanţă. 

 

cb-enabled 

 

Acest cookie este utilizat pentru a aminti alegerea unui utilizator cu privire la cookie-uri pe site--ul www.telecomenzitv-led.ro. Acest cookie este, în mod implicit, setat la sosirea pe site-ul cu valoarea "True". Dacă utilizatorii aleg să şteargă cookie-urile neesenţiale, valoarea acestui cookie este actualizat la o valoare de "False". În mod implicit este setat să expire după 1 an. 

 

Cookies Google 

Site-ul nostru foloseşte cookies _ga şi _gât furnizate de Google Analytics pentru a analiza utilizarea acestui site. Google Analytics generează informaţii statistice şi alte asemenea despre utilizarea site-ului prin intermediul cookies, care sunt stocate pe calculatoarele utilizatorilor. Informaţiile generate referitoare la site-ul nostru sunt folosite pentru a crea rapoarte cu privire la utilizarea site-ului. Google va stoca şi folosi aceste informaţii. Politica de confidenţialitate Google este disponibilă la adresa: http://www.google.com/privacypolicy.html. 



Utilizarea cookie-urilor și obligațiile furnizorilor sunt reglementate atât în legislația Uniunii Europene, cât și în legislația națională.

Dintre documentele care reglementează utilizarea cookie-urilor la nivel European pot fi consultate Directiva 2002/58/CE (PDF) și  Directiva 2009/136/CE (PDF). În acelaşi timp, în legislaţia naţională, utilizarea  cookie-urilor este reglementată de Legea nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicațiilor electronice, cu modificările și completările ulterioare.

Informaţii suplimentare pot fi consultate în următoarele documente şi surse de informare publică:

Politica SC Profesional IT Business Solutions SRLprivind prelucrarea datelor cu caracter personal disponibilă pe website-ul telecomenzitv-led.ro

www.allaboutcookies.org sau http://www.youronlinechoices.com/ro. 



2. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE - Datele cu caracter personal și prelucrarea acestora


Începând cu data de 25 mai 2018 SC Profesional IT Business Solutions SRL s-a aliniat la Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. 

Acest regulament reglementează:

- principii clare şi norme referitoare la protecţia persoanelor fizice, în ceea ce priveşte prelucrarea datelor lor cu caracter personal, indiferent de cetăţenia sau de locul de reşedinţă al persoanelor fizice, să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale acestora, în special dreptul la protecţia datelor cu caracter personal;

- urmăreşte să contribuie la realizarea unui spaţiu de libertate, securitate şi justiţie şi a unei uniuni economice, la progresul economic şi social şi bunăstarea persoanelor fizice;

- apărarea dreptului la viaţa intimă, familială şi privată în privinţa prelucrării datelor cu caracter personal.  


A. Ce date colectam.

În cazul în care cumpărați online de pe site-ul nostru:

Fără cont de client creat:

- Numele, prenumele, adresa poştală, adresa de mail, adresa de facturare şi/sau alte date care ne ajută în procesul de facturare.

- Datele demografice precum : data nașterii, sexul, țara și limbă vorbită

Cu cont de client creat pe site:

Numele, prenumele, adresa poştală, adresa de mail, adresa de facturare şi/sau alte date care ne ajută în procesul de facturare.

Datele demografice precum : data nașterii, sexul, țara și limbă vorbită

Datele de autentificare : utilizator și parola (fără a avea acces direct la parolă)

 B. În ce scop:

În primul rând ţinem să precizăm că preluăm şi prelucram aceste date exclusiv în scopuri legitime. Aceste date ne sunt necesare pentru a putea presta serviciile noastre, pentru a putea onora comenzile pe care le faceţi pe site-ul nostru telecomenzitv-led.ro şi nu în ultimul rând pentru a-ţi oferi oricând asistenta de care ai nevoie.  

Furnizarea de servicii: procesarea comenzilor de produse comandate prin intermediul paginii noastre www.telecomenzitv-led.ro sau direct telefonic. Notificarea privind disponibilitatea produselor. În cazul în care solicitați monitorizarea disponibilității unui articol, procesăm datele dvs. personale pe baza acordului dvs.

Suport clienți şi/sau comunicare clienţi - Pentru a ne asigura că primeşti întotdeauna produsul de care ai nevoie şi pentru a confirma comanda plasată pe pagina noastră de web.

Înregistrările camerelor de luat vederi. SC Profesional IT Business Solutions SRL are instalată la punctul de lucru o cameră de luat vederi pentru a ne proteja interesele legitime. Spațiul respectiv este marcat vizibil cu o avertizare.

Oferte de marketing. NU trimitem oferte de marketing!

În cazul în care aveţi activate fişiere de tip cookies în browser, procesăm vom procesa aceste date în exclusiv pentru a ne asigura că site-ul nostru va funcţiona în cei mai buni parametri. 

C. Transferul datelor personale către terți

Informațiile personale ajunge la terți doar în cazul în care acest lucru este necesar este necesar pentru îndeplinirea contractului de vânzare pe baza unui interes legitim.

b) în baza comenzilor primite de la clienţi, în vederea executării contractului de vânzare : furnizorilor de servicii de plată, procesatorilor de plăți și băncilor, platformei online de facturare,  pe baza comenzii dvs., 

c) companiilor de transport, în scopul livrării produselor comandate sau a unor posibile reclamaţii ulterioare

g) autorităților publice la cereri explicite venite în partea organelor statului


 D. Securitatea datelor cu caracter personal 

Am implementat măsuri de securitate pentru a împiedica pierderea accidentală, utilizarea sau accesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal într-un mod neautorizat, modificarea sau divulgarea acestora.  

- Datele transmise pe site-ul nostru sunt întotdeauna criptate prin sistemul Vom folosi SSL (Secure Socket Layer). Pagina noastră www.telecomenzitv-led.ro este securizată împotriva pierderii și a distrugerii datelor dvs. cât şi împotriva accesării acestora de către persoane neautorizate

- Accesul la contul dvs. de client este posibil numai după introducerea parolei personale. .

E. Timpul în care prelucram datele tale personale.

- Datele vor fi păstrate pe tot parcursul perioadei în care trebuie să ne asigurăm că toate drepturile şi obligaţiile care decurg din executarea contractului sunt respectate. Produsele noastre o o garanţie de minim 1 an iar pentru rezolvarea posibilelor plângeri ulterioare ale clienţilor suntem obligaţi să păstrăm aceste informaţii.

- Datele înregistrate de camera de luat vederi sunt păstrate maxim 60 de zile de la data preluării imaginilor. 

F. Drepturile clientului în ceea ce priveşte datele personale:  

Dreptul la informare – ai dreptul de a fi informat despre tot ce se întâmplă cu datele tale personale, la ce sunt folosite, să le accesezi, să le modifici și chiar să revoci consimțământul pentru o anumită organizație. În același timp, ai dreptul să îți accesezi datele personale ori de câte ori vrei.

• Dreptul la rectificare – le poţi modifica şi/sau completă; Persoana vizată are dreptul de a obţine de la operator, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc. Ţinându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, persoana vizată are dreptul de a obţine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaraţii suplimentare

• Dreptul de a fi uitat (ştergerea datelor) – poţi obţine ştergerea datelor, principiul general este că o persoană are dreptul de a cere ștergerea datelor personale. Acest drept nu este unul absolut, aceasta însemnând că există circumstanțe în care datele nu vor fi șterse la cererea persoanei vizate. 

Dreptul la restricţionare - poţi solicita restricţionarea prelucrării datelor. Conform GDPR o persoană are dreptul de a restricționa prelucrarea datelor personale în diverse circumstanțe. De exemplu, o persoană vizată poate restricționa prelucrarea datelor personale când crede că acestea nu sunt exacte. În acest caz, persoana va putea restricționa prelucrarea datelor până când acuratețea acestora este verificată. Un alt caz când se poate restricționa prelucrarea datelor este momentul în care persoana vizată obiectează prelucrării.

• Dreptul de opoziţie – poţi să te opui prelucrării datelor tale personale 

• Dreptul la portabilitate - poţi primi, în anumite condiţii, datele personale pe care ni le-ai furnizat, într-un format care poate fi citit automat sau poţi solicita că respectivele date să fie transmise altui operator;

• Dreptul de a depune plângere - poţi depune plângere faţă de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;

• Dreptul de retragere a consimţământului – în cazurile în care prelucrarea se întemeiază pe consimţământul tău, ţi-l poţi retrage oricând

• Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate :puteţi cere şi obţine intervenţia umană cu privire prelucrările de date, vă puteţi exprima punctul de vedere şi puteţi contesta decizia.

G. Cum îţi poţi exercita drepturile 

 Printr-o simplă notificare/solicitare la sediul nostru din Str. Maşina de pâine nr. 20, Sector 2, București,  ROMÂNIA sau printr-un mail către adresa comenzi@telecomenzitv-led.ro